Ligusticadrottningar

ligustica drottningar

Ligusticadrottningar

Drottningarna är av Ligusticastam. De är testade enligt Ligusticagruppens avelskriterier. Dessutom utförs vingindexmätning som kontroll av rastillhörigheten. Vi har avelsmaterial från de mest framgångsrika ligusticaodlare och därför kan vi odla ligustica drottningar med den bästa genetiken. Alla drottningar vi erbjuder kommer från avelsdrottningar som har testats i två år efter Ligusticagruppens avelsparametrar.

Alla våra bigårdar testas för amerikansk yngelröta sporer innan försäljning av drottningar eller bisamhälle. Detta är en mycket säkrare metod för att säkerställa att de är smittfria än visuell besiktning som är det vanligast förekommande.

Drottningar uppfyller följande kriterier:

Hög honungsproduktion

Svärmtröghet

Bina skall vara kakfasta

Alla drottningar märks med årets färg och leverans sker med rekommenderat brev till ditt närmaste uthämtningsställe. Vi skickar drottningar måndag – onsdag för att säkerställa leveransen.

Avelsdrottning

1200kr

ink. moms

Friparad drottning

550 kr

ink. moms

Leverans sker med rekommenderat brev till ditt närmaste uthämtningsställe. Vi skickar drottningar måndag – onsdag för att säkerställa att de kommer fram under veckans vardagar. 

Bidrottningens anlag kan avgöra hur ditt bisamhälle beter sig. Även hur drottningen föds upp är viktigt för om det blir en riktigt bra drottning. En stark och välmånde drottning blir bättre på att lägga ägg och kan därmed säkra ett stadigt tillskott

De drottningar vi erbjuder kommer från avelsdrottningar som har testats i två år för att få rätt temperament, snabb vårutveckling, svärmtröga och är mycket högavkastande. 

Rulla till toppen